Restaurants in Brabant
Drinken in Noord-Brabant

Drinken in Noord-Brabant

Naast het heerlijke eten heeft Noord-Brabant ook een rijke traditie op het gebied van dranken. Er zijn vele lokale brouwerijen, distilleerderijen en wijngaarden die een scala aan dranken produceren die uniek zijn voor deze regio. Hier zijn enkele andere suggesties voor heerlijke drankjes in Noord-Brabant:

Trappistenbrouwerij De Koningshoeven – Tilburg

  1. Deze brouwerij produceert trappistenbier van de hoogste kwaliteit, gebrouwen door monniken volgens eeuwenoude tradities. Het bier is verkrijgbaar in de brouwerij zelf, evenals in lokale bars en restaurants.

Wynand Fockink – ‘s-Hertogenbosch

  1. Deze distilleerderij produceert jenevers en likeuren van hoge kwaliteit, volgens eeuwenoude tradities. Het proeven van hun drankjes is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Noord-Brabant.

Stadsbrouwerij Eindhoven – Eindhoven

  1. Deze brouwerij produceert een breed scala aan bieren, van traditionele stijlen tot moderne creaties. Het proeven van hun bieren in de sfeervolle brouwerij is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale biercultuur.

Bavaria brouwerij – Lieshout

  1. Deze brouwerij, gelegen in het dorp Lieshout, is een van de grootste brouwerijen in Nederland en produceert een breed scala aan bieren. Bavaria bier is populair in heel Nederland en wordt geëxporteerd naar vele landen over de hele wereld.

Schrobbelèr kruidenlikeur – Tilburg

  1. Schrobbelèr is een kruidenlikeur die oorspronkelijk afkomstig is uit Tilburg en wordt gemaakt volgens een geheim recept dat al generaties lang wordt doorgegeven. Het is een populaire drank in de regio en wordt vaak gedronken als digestief na het eten.

Brabantse Wal wijngaard – Ossendrecht

  1. De Brabantse Wal wijngaard is gelegen in het prachtige Brabantse landschap en produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen. De druiven worden geteeld op de glooiende heuvels en de wijnen worden geproduceerd volgens traditionele methoden.

De Kuyper – Schiedam

  1. Hoewel De Kuyper niet gevestigd is in Noord-Brabant, heeft het bedrijf wel een sterke band met de regio, omdat het oorspronkelijk werd opgericht in Schiedam door de familie De Kuyper uit Noord-Brabant. De Kuyper produceert een breed scala aan likeuren en gedestilleerde dranken die wereldwijd worden verkocht.

Of je nu een liefhebber bent van bier, wijn, likeur of iets anders, Noord-Brabant heeft zeker iets te bieden. Of je nu op zoek bent naar traditionele dranken of moderne creaties, je zult zeker iets vinden dat past bij jouw smaak en voorkeuren. Vergeet niet om de lokale producenten te bezoeken en hun drankjes te proeven tijdens je bezoek aan Noord-Brabant. Proost!